Transparens som mervärde för lyssnaren

Alltså jag är ju en sucker för behind the scenes i grunden. Lite så där det var förr när man undrade: Vad gör de på banken efter klockan tre egentligen?

Jag tycker det här var riktigt kul. Att få se: Vad gör kulturredaktionen under tillkännagivandet av Nobelprisvinnaren i litteratur. Kanske lite hoppigt i klippningen. Men det ökade samtidigt live-känslan och gav ett hum om den förväntan och nervositet som fanns i rummet. Den dokumentära pulsen. Vet inte om det just beror på att jag är en dokumentär-nörd i allmänhet eller om det är för att jag är, som sagt, en sucker för behind the scenes eller för att det var så kul att få en inblick på vad som försiggår bakom väggarna på det gigantiska radiohuset vid Gärdet: Men jag vill ha mera!

Just radio är det ju extra kul att få ett ansikte till rösten via bilder på de olika programmens sidor på Sveriges Radios webb. Men här får man både ansiktet och en levande person till den så välbekanta röst man lärt känna via radion. Sedan älskar jag ju Epstein och Nordengren i P1. Och radiomediet i sig.

Alltså för att summera: Jag gillar det. Det här är varumärkesbyggande storytelling med härlig transparens och relevans som också ger ett extra värde för lyssnaren. Varumärkesbyggande i detta fall för Epstein & Nordengren men definitivt för P1 och Sveriges Radio i sig. Min åsikt är att P1 mår väldigt bra av ett sådant här kommunikationsgrepp. En ingång att nå nya lyssnare skulle jag tro.

Keep up the good work!

Se den redigerade och lite korta filmen Ronnie Ritterland har klippt ihop.
Och missa inte för all del att lyssna på Epstein och Nordengren i P1!
Tänk fritt – Tala högre!

Om filmen på Epstein Nordengren i P1´s sida.

20131013-012851.jpg